Ceny warzyw i owoców w Łodzi. Ile zapłacimy za nowalijki?
Po miesiącach zimy wielu z nas ruszyło do sklepów, na targi i rynki, by zakupić młode, wiosenne warzywa. Wraz z początkiem sezonu, na przełomie marca i kwietnia w ofercie dostawców pojawiły się: sałata, cebula dymka, rzodkiewka, szczypiorek, botwinka i szczaw.Nieco później pojawiają się warzywa z uprawy gruntowej, takie jak buraki, marchewka, seler, korzeń pietruszki czy por. Nic dziwnego, że to ulubiony moment w roku wszystkich smakoszy warzyw oraz tych, którzy nie wyobrażają sobie gotowania bez świeżych produktów.
Aby rozeznać się w cenach świeżych, krajowych warzyw, wybraliśmy się na Zielony Rynek, do Hali Targowej Górniak i Hali Dąbrowa.
Ceny warzyw na łódzkich targowiskach
• sałata masłowa – cena od 2,50 do 3,50 zł (szt.)• rzodkiewka – cena od 2,00 do 3, 50 zł (pęczek)
• kapusta młoda – cena od 5 do 7,50 zł (szt.)
• kapusta biała – cena od 2,50 – 3,50 zł
• kapusta czerwona – cena od 3,50 - 4,00 zł (kg)
• por – cena od 2,00 do 3,20 zł (szt.)
• marchew młoda – cena od 2,50 do 3,50 (kg)
• koperek pęczek - 2,00 - 2,50 zł
• cebula żółta – cena od 2,50 do 3,50 zł (kg)
• cebula biała – 6 zł (kg)
• cebula czerwona – 3,50 – 4,50 zł (kg)
• kalafior – cena od 4,00 do nawet 9,00 zł (szt.)
• ziemniaki młode - cena 4,00 do 5,00 zł (kg)
CZYTAJ TAKŻE >>> Zielony Rynek w Łodzi. Sprawdź i porównaj świąteczne ceny!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.