reklama
reklama

Łódzka knajpka przetrwała wizytę Magdy Gessler. Teraz "testował" ją znany influencer

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Karolina Brózda

Łódzka knajpka przetrwała wizytę Magdy Gessler. Teraz "testował" ją znany influencer - Zdjęcie główne

Mateusz Al Najar, właściciel "Gorącej Kiełbasiarni" | foto Karolina Brózda

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźPopularny influencer Szymon Nyczke, znany jako Książulo, przetestował kilka łódzkich punktów gastronomicznych. Odwiedził m.in. lokal po Kuchennych Rewolucjach na Bałutach.
reklama

Książulo to popularny twórca internetowy, który jeździ po różnego rodzaju punktach gastronomicznych i ocenia serwowane tam dania. Pojawia się zarówno w wykwintnych restauracjach, jak i barach mlecznych, zamawia również dania w food truckach, pojawia się na jarmarkach świątecznych oraz testuje kuchnię Magdy Gessler. 

Przetestowali dania "Gorącej Kiełbasiarni". Na to by jeszcze wrócili 

Ostatnio pojawił się w Łodzi, gdzie przetestował m.in. dania serwowane w restauracji "Komediowa" Rafała Paczesia oraz w "Gorącej Kiełbasiarni". 

reklama

 - To kolejny materiał z Łodzi, niedługo będziecie mieli dość Łodzi, ale już wkrótce się stąd "zawiajmy", więc będzie po sprawie - stwierdził na nagraniu, które znalazło się na YT, Książulo.

Jak dodał to kolejne odwiedzane przez niego miejsce po Kuchennych Rewolucjach. - "Gorąca Kiełbasiarnia" można tu zjeść oczywiście kiełbasę, ale nie tylko. Tu jest podobno pysznie - dodała.  - Nie wiem, czy wiecie, bardzo duży odsetek lokali po "Kuchennych rewolucjach" się nie utrzymuje. To miejsce w Łodzi działa po rewolucjach już 11 lat, a lokal jest bardzo lubiany. Podobno restauracja została uznana za kultowe miejsce w Łodzi - opowiadał youtuber. 

Książulo oraz jego kompan Maciej Wojas zamówili dania na wynos. Na liście znalazły się takie potrawy, jak: solianka, barszcz, kiełbasa w szyszkę (wołowa i wieprzowa), bigos, żeberka w piwie, schabowy i kiszka ziemniaczana.

reklama

 Testowanie rozpoczęło się od zup: solianki z przepisu Magdy Gessler.  - Zupa gulasz z dużą ilością  mięsa w tym kiełbasy suszonej, na zakwasie z ogórków kiszonych, z boczkiem, podawana z pieczywem, kaparami i oliwkami - wyliczał. 

A potem barszcz z uszkami.  - Ale pyszne jest, taki słodki, lekko ostrawy i troszeczkę kwaśny. Tu jest tyle smaków, a to jest niby zwykły barszcz, ale smakuje totalnie inaczej niż zawsze. Naprawdę jest świetny, bardzo mi smakuje - przyznał. Jeżeli chodzi o uszka, to jak ocenił Książulo, ciasto nie jest bardzo cienkie, ale ma dużo farszu i w połączeniu z zupą, rozpływa się w ustach. 

Nie gorzej ocenił soliankę, która, jak dodał, ma naprawdę dobrą wkładkę.  - Dobre, ciekawy smak, ale mega słone, choć prędzej bym tu wrócił na barszcz, bardziej moje smaki - przyznał youtuber. 

reklama

Później na "warsztat" poszedł bigos.  - Treściwe danie, ale chce się to jeść - usłyszeliśmy na filmie.  - Jeszcze jak dostajesz chleb, to nie ma szans, żeby wyjść z tej knajpy głodnym. Jarmarki mogłyby się uczyć. 

Po bigosie przyszedł czas na żeberka za 37 zł. - Niezła cena - przyznał Maciej Wojas. - Już zapomniałem, że jestem najedzony. Mięsko ładnie odchodzi od kości, pierwsze co mnie tu urzekło, to cena. Mięsko jest delikatne, ziemniaki dobre i nie czuć wody - opowiadał.

Również pozostałe dania przypadły do gustu testerom.  - Fajnie miejsce, może nie zaskoczyło aż tak smakami i cenami, żeby dawać muala, ale ogólnie można polecić - przyznał na koniec youtuber.  Zarówno Szymon, jak i Maciej przyznali, że wróciliby do Kiełbasiarni na żeberka, bigos oraz barszcz czerwony. Najmniej przypadła im zupa z przepisu Magdy Gessler. 

(YT/Książulo)

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama