reklama
reklama

Rabat 50 proc. na żywność z bliskim terminem przydatności. Biedronka wypowiada walkę marnowaniu jedzenia

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Rabat 50 proc. na żywność z bliskim terminem przydatności. Biedronka wypowiada walkę marnowaniu jedzenia - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźPilotażowy projekt obniżania cen artykułów spożywczych, których termin przydatności do spożycia dobiega końca, wprowadziła sieć dyskontów Biedronka. Rozwiązanie jest na razie testowane w 136 sklepach sieci. W ten sposób firma chce ograniczać marnowanie żywności.
reklama

!reklama!Jak przekonuje sieć, stały program przecen produktów spożywczych wysokiej jakości, których termin przydatności do spożycia dobiega końca, to świetna okazja oszczędności dla klientów, ale również kolejny krok w realizacji polityki firmy zmierzającej do systematycznego ograniczania marnowania żywności.

- (…) razem z klientami będziemy mogli dołożyć kolejną cegiełkę w naszym systemie ograniczania marnowania żywności - mówi Karol Sęktas, kierownik działu doskonalenia pracy sklepu w sieci Biedronka.

Polecamy: Gdzie kupujemy najtaniej? Top 10 sklepów z najniższymi cenami
W ramach wdrażanego programu, klienci Biedronki będą mogli się spodziewać obniżonych cen świeżego mięsa, ryb i sushi oraz produktów z chłodni. O tym, które produkty spożywcze trafią do sprzedaży po cenach tańszych o połowę, będą decydowali kierownicy sklepów. Taki towar będzie oznaczony naklejką z hasłem przewodnim akcji: „Szanujemy żywność”. Rabatem nie będą objęte produkty przecenione w ramach innych promocji.

reklama

- Program przecen żywności z bliskim terminem do spożycia o 50% to nasz nowy test i będziemy uważnie obserwować zainteresowanie klientów taką formułą. Liczymy, że dzięki niej jeszcze więcej osób będzie mogło skorzystać z doskonałej jakości produktów spożywczych Biedronki w bardziej okazyjnych cenach - dodaje Karol Sęktas, kierownik działu doskonalenia pracy sklepu w sieci Biedronka.

Polecamy: Na jakich zasadach i od kiedy czternaste emerytury?
Działania mające zapobiegać marnowaniu żywności sieć Biedronka (Jeronimo Martins) podejmuje od 2016 r. Tylko w ubiegłym roku 1639 marketów tej sieci przekazywało niesprzedaną, ale nadającą się do spożycia żywność do ponad 80 organizacji pożytku publicznego, w tym Banków Żywności, Caritas oraz lokalnych organizacji pomocowych. Przekazane produkty trafiły w postaci paczek, albo posiłków w jadłodajniach, do osób potrzebujących.

reklama

Źródło: wirtualnemedia.pl

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama