To będą ogromne emocje dla załogi Antonio Ciao! Ciao! Pizza. Już w sobotę Magda Gessler sprawdzi, czy udała się rewolucja, którą przeprowadziła w kwietniu w lokalu na łódzkich Kozinach.
Pizzeria na Kozinach po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler
Restauratorka modernizowała pizzerię Antonio na łódzkich Kozinach od 23 do 25 kwietnia. To był bardzo intensywny czas dla pracowników lokalu.
- Finałowa kolacja skończyła się około północy. Ja byłam w domu o 4 nad ranem
- mówiła Beata Miłosz, właścicielka pizzerii.
Kobieta przyznaje, że od czasu rewolucji jest lepiej. Przypomnijmy, że do programu zgłosiły ją dorosłe dzieci i to w momencie, gdy myślała o zamknięciu interesu.
- Tuż po przyjeździe pani Magdy był boom. Przyjeżdżały do nas osoby z różnych części miasta. Teraz się uspokoiło, ale jest na pewno lepiej niż przed wizytą pani Magdy
- dodaje Beata Miłosz.
Co się zmieniło w pizzerii na Kozinach po wizycie restauratorki?
Po pierwsze wystrój. Wcześniej dominowały w nim brązy, teraz są kolory żółty i pomarańczowy, do tego fototapety rodem z Włoch.
Pod drugie menu, zamiast 74 pizz, są trzy według przepisu Magdy Gessler, dziewięć ekipy Antonio, do tego krem z pomidorów i deska serów i wędlin włoskich.
Wśród pizz, które wykonywane były pod okiem Magdy Gessler, jest pikantna, z włoskim salami, grillowaną papryką, pomidorkami koktajlowymi, serem włoskim Tallegio i różowymi oliwkami.
Jak ustaliliśmy, już w tę sobotę Magda Gessler zdecyduje, czy zatwierdzić rewolucję i rekomendować lokal.
Imber na Piotrkowskiej jest już 4 lata po rewolucji
Niewykluczone też, że pojawi się w innym miejscu. W sobotę restauracja Imber na Piotrkowskiej wyprawia swoje piąte urodziny. Przypomnijmy, że Magda Gessler zmieniała to miejsce cztery lata temu. Wcześniej to była restauracja Gargoły.
- Pierwsze dwa dni były dla mnie bardzo stresujące, ale już trzeci dzień, kiedy pojechaliśmy na integrację, był przełomowy i przeważył szalę na tę bardziej pozytywną stronę. A dla mnie dzień gotowania, czyli kolację finałową, postrzegam jako naprawdę niesamowitą energię. Sporo pozytywnych emocji dostaliśmy od Pani Magdy jako zespół – przez kilka następnych tygodni wciąż tym żyliśmy
- wspominała rewolucję na łamach TuLodz.pl Sylwia Kuśmierczyk, właścicielka.
W sobotę 8 czerwca Imber będzie świętować od godz. 14. Zaplanowano grillowanie na świeżym powietrzy, za które odpowiedzialny będzie utalentowany kulinarnie łodzianin - Bartłomiej Kornacki. Ma na swoim koncie gotowanie z Karolem Okrasą czy Robertem Makłowiczem.
Będzie też muzyka na żywo, tort.
- Kto wie, Psssst. może pojawi się sama Magda Gessler!
- czytamy w opisie wydarzenia na Facebooku.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.