reklama
reklama

Po "Doprawionym Panciu" i "Sztuce Kochania Mięsa" nie ma już śladu. W tych miejscach powstały jednak kolejne restauracje [ZDJĘCIA]

Opublikowano:
Autor:

Po "Doprawionym Panciu" i "Sztuce Kochania Mięsa" nie ma już śladu. W tych miejscach powstały jednak kolejne restauracje [ZDJĘCIA] - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
3
zdjęć

reklama
Udostępnij na:
Facebook
Łódź po godzinach Po dwóch łódzkich knajpkach, w których niedawno swoje rewolucje przeprowadzała Magda Gessler, nie ma już śladu. Nie oznacza to jednak, że lokale, w których funkcjonowały, świecą pustkami. Mają już nowych właścicieli.
reklama

W miejscu, gdzie był kebab, teraz jest... kebab

Na Retkini, w miejscu, gdzie jeszcze w tamtym roku był kebab "Doprawiony Pancio", dziś działa turecka restauracja "Cappadocia Taste". Otworzył ją Ibrahim, który również proponuje łodzianom kebab.

Nazwa związana z pochodzeniem

- Większość ludzi, zwłaszcza ci, którzy bywali w Turcji na wakacjach, dziwi się, skąd pomysł na Łódź. Kończąc studia w trybie zdalnym, pracowałem w gastronomii, ale gdzieś z tyłu głowy zawsze była myśl, że chciałbym podawać ludziom jedzenie takie, jakie jest mi najbliższe 

- opowiada Turek.

W Ibrahimie od dłuższego czasu kiełkował w nim pomysł, żeby otworzyć małe bistro.   

- Pojawił się pomysł na "Cappadocia Taste". Nazwa jest związana z miejscem, z którego pochodzę. Swój interes współtworzę z przyjacielem Muhammedem

- dodaje.

Zamiast "Sztuki Kochania Mięsa" jest "Bistro Chata"

Nie utrzymała się również niewielka restauracja "Sztuka Kochania Mięsa", która powstała ze znajdujących się przy ul. Rąbieńskiej "Świńskich Sprawek". Pomoc znanej kuchmistrzyni na niewiele się zdała. Właściciele "Sztuki..." mieli poważne problemy, które zmusiły ich do zmiany profilu swojej działalności: teraz przygotowują posiłki wyłącznie na dowóz. W lokalu przy Rąbieńskiej powstała za to "Bistro Chata". Prowadzi ją pochodzący z Ukrainy Dmytro Hubenko.

- Mamy dużo pomysłów i nadzieję, że wszystkie wypalą. Gości zapraszamy na pyszną golonkę, potrawy z grilla, kaczkę, królika i pizzę. Mam świetnego szefa kuchni, też z Ukrainy, który bardzo smacznie gotuje

- mówi nowy właściciel.

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama