W miejscu, gdzie był kebab, teraz jest... kebab
Na Retkini, w miejscu, gdzie jeszcze w tamtym roku był kebab "Doprawiony Pancio", dziś działa turecka restauracja "Cappadocia Taste". Otworzył ją Ibrahim, który również proponuje łodzianom kebab.
Nazwa związana z pochodzeniem
- Większość ludzi, zwłaszcza ci, którzy bywali w Turcji na wakacjach, dziwi się, skąd pomysł na Łódź. Kończąc studia w trybie zdalnym, pracowałem w gastronomii, ale gdzieś z tyłu głowy zawsze była myśl, że chciałbym podawać ludziom jedzenie takie, jakie jest mi najbliższe
- opowiada Turek.
W Ibrahimie od dłuższego czasu kiełkował w nim pomysł, żeby otworzyć małe bistro.
- Pojawił się pomysł na "Cappadocia Taste". Nazwa jest związana z miejscem, z którego pochodzę. Swój interes współtworzę z przyjacielem Muhammedem
- dodaje.
Zamiast "Sztuki Kochania Mięsa" jest "Bistro Chata"
Nie utrzymała się również niewielka restauracja "Sztuka Kochania Mięsa", która powstała ze znajdujących się przy ul. Rąbieńskiej "Świńskich Sprawek". Pomoc znanej kuchmistrzyni na niewiele się zdała. Właściciele "Sztuki..." mieli poważne problemy, które zmusiły ich do zmiany profilu swojej działalności: teraz przygotowują posiłki wyłącznie na dowóz. W lokalu przy Rąbieńskiej powstała za to "Bistro Chata". Prowadzi ją pochodzący z Ukrainy Dmytro Hubenko.
- Mamy dużo pomysłów i nadzieję, że wszystkie wypalą. Gości zapraszamy na pyszną golonkę, potrawy z grilla, kaczkę, królika i pizzę. Mam świetnego szefa kuchni, też z Ukrainy, który bardzo smacznie gotuje
- mówi nowy właściciel.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.