reklama
reklama

Jedzenie na czas w łódzkim Umamitu. Ramen Festival cieszy się popularnością

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Jedzenie na czas w łódzkim Umamitu. Ramen Festival cieszy się popularnością - Zdjęcie główne
reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Fotorelacje5 listopada ruszyła piąta edycja Ramen Festival. Impreza spotyka się z dużym zainteresowaniem ze strony mieszkańców naszego regionu. W tym roku w wydarzeniu bierze udział 35 lokali gastronomicznych z Łodzi, Zgierza, Pabianic oraz Aleksandrowa. W ramach festiwalu restauracja Umamitu przygotowała bardzo ciekawy konkurs, któremu przyglądaliśmy się z bliska.
reklama

Hot Ramen Challenge w łódzkim Umamitu

Łodzianie lubiący azjatyckie potrawy mają jeszcze świetną okazję, aby wziąć udział w Ramen Festival. Piąta edycja tego wydarzenia rozpoczęła się 5 listopada i potrwa do niedzieli 14 listopada. Całkiem niedawno wspominaliśmy o szczegółach dotyczących tej imprezy i pisaliśmy również o interesującym konkursie.

Restauracja Umamitu w Łodzi przygotowała dla miłośników kuchni orientalnej niezwykle intrygującą rywalizację pod nazwą "Hot Ramen Challenge". Osoby, po uprzednim zgłoszeniu się, miały możliwość wzięcia udziału w zawodach jedzenia ramenu na czas. Zadania wcale nie ułatwiał fakt, że potrawa była piekielnie ostra. Na szczęście uczestnicy mieli do dyspozycji wodę oraz mleko sojowe, po które bardzo chętnie sięgali.

reklama

Konkurs odbył się 11 listopada przy ulicy Traugutta w restauracji Umamitu. Przeprowadzono go w formule "kto pierwszy, ten lepszy", a w ramach nagród przygotowano ramenowy zestaw "zrób to sam" oraz voucher o wartości 100 złotych do wykorzystania w restauracjach Umamitu lub Papuvege.

Wrażenia po zakończeniu challengu

Po zakończeniu rywalizacji uczestnicy wypowiadali się bardzo pozytywnie. Widać było, że zabawa im się spodobała.

reklama

- Wrażenia bardzo pozytywne. Pomimo tego, że ramen był ostry, dało się wyczuć w nim poszczególne smaki. Było naprawdę aromatycznie i fajnie, zabawa przednia - mówi Marcin, uczestnik wydarzenia.

Z przebiegu konkursu zadowolone jest również szefostwo restauracji.

- To była pierwsza edycja "Hot Ramen Challenge", a już planowane są kolejne. Nie do końca jeszcze wiemy, czy następnym razem przeprowadzimy to wydarzenie w takiej formule, czy może w trochę innej. Imprezę organizowaliśmy przy współpracy ze świetnymi dziewczynami z portalu Jemy w Łodzi, z Farutexem oraz z Azją na talerzu. Uczestnicy bawili się niesamowicie, ja również. Zapraszamy na kolejne edycje - mówi Damian Stankiewicz, Umamitu Papuvege menadżer.

reklama

Teraz miłośnicy potraw azjatyckich z niecierpliwością czekają na warsztaty z domowego przygotowania ramenu, które odbędą się 14 listopada w studiu kulinarnym Book&Cook.

Zachęcamy również do zajrzenia do naszej galerii zdjęć. Umieściliśmy w niej fotografie z "Hot Ramen Challenge".

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama